Tel. 93 127 58 13 info@centredediabcn.org
Waldinger TED Talk Thumb – Copia

Una bona vida

El nivell de benestar emocional canvia al llarg de la vida. L’autor  David Brooks explica en el seu llibre “El animal social” com el nivell de benestar emocional  es va modificant durant el cicle vital. En el cas dels matrimonis, per exemple, el nivell de benestar adopta forma de lletra “U”. Els millors moments es troben al inici de la relació, hi ha una baixada durant l’adolescència dels fills i una pujada considerable a la maduresa que es va mantenint. Per edats i a nivell individual, les etapes millors són els 20 i els 60. Una dada curiosa és que l’etapa de majors èxits professionals no coincideix amb cap pujada del nivell de benestar.

David Brooks mostra altres dades interessants, com per exemple que les persones més preocupades per qüestions materials tenen nivells de felicitat inferiors.

Així, el benestar emocional està relacionat amb activitats que impliquen altres persones, i se’n desprenen dues conclusions fonamentals.

  • Com més sociable es considera una activitat, més felicitat genera
  • Com més profundes i de qualitat són les relacions que manté una persona,més grans són els nivells de felicitat i benestar que manifesta

Com en són d’importants les relacions…. i per això les hem de cuidar. Som essers socials i necessitem relacionar-nos, i també necessitem que aquestes relacions siguin profundes, per expressar, compartir…

En resum,hem de tenir molt en compte el valor que tenen les relacions socials al llarg de les nostres vides i com la seva absència o presència pot transformar-se en un risc o una oportunitat per a la nostra qualitat de vida.

 

Us recomanem aquest vídeo on Robert Waldinger, psiquiatra i director del “Harvard Study of Adult Development”.  Les conclusions són fantàstiques.

 

 

 

 

 

 

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *