Tel. 93 127 58 13 info@centredediabcn.org
Baner Radars 252x252

Crònica de la Festa Major amb el Projecte RADARS

La Eva Bayona, directora del Centre de dia La Magnòlia i com a membre activa del Projecte Radars va escriure la crònica de la Festa Major dels barris de Sant Gervasi Galvany, la Bonanova, el Putxet i el farró. Aquí la teniu.

Radars de la Gent Gran dels barris de Sant Gervasi Galvany, la Bonanova, el Putxet i el Farró.  
POSEM MÚSICA AL PROJECTE RADARS.
3 de setembre. Plaça Mañe i Flaquer
El diumenge 3 de setembre, l’Associació de Veïns del Farró va tenir la generositat de compartir un espai de la seva Festa Major amb el Projecte Radars.

 

Va ser el primer diumenge que la calor no apretava, així que la jornada va ser molt agradable, amb el retrobament de veïns i col·laboradors del projecte Radars després de les vacances.

 

La ubicació de la Festa va ser estratègica per poder fer difusió del projecte: la plaça Mañé i Flaquer, una plaça acollidora amb poc trànsit i molta gent que passejava i estava receptiva a saber què és el projecte Radars. Val a dir que el fet que fos diumenge, també va facilitar molt l’afluència de la gent i que la majoria s’acostessin i s’interessessin pel Radars.

 

Els espectacles escollits també van estar encertats: primer el grup de joves La Pandilla del Terrat que va escalfar l’ambient amb jazz i rumba i amb molta complicitat amb els espectadors, que de seguida es van animar a participar-hi. L’assistència a la primera hora del matí va ser del voltant de 50 persones.

 

Després, a les 12 h, l’Associació de Veïns del Farró va voler fer un homenatge a les àvies i avis, oferint un concert de la Cobla Marinada, amb una ballada de sardanes.

L’activitat física acompanyada de música sempre és recomanable! La Sardana, com altres balls, ens aporta ballar en companyia, compartir, estimula capacitats cognitives com l’atenció i la memòria (hem de contar durant el ball i la coordinació motora amb les passes) i el més important, la gent  balla sovint perquè  gaudeix i aquest ja és una gran motiu!. En aquesta segona part del mati es podia comptar que hi havia a la plaça unes 100 persones.

 

Al final del matí, la plaça va quedar ocupada per molt gent, alguns amagant-se del sol, que ja apretava i els altres gaudint de la música i el ball dels més experts.

Finalment l’Associació de Veïns del Farró i el Projecte Radars van oferir un aperitiu molt complert per tancar la festa del matí. Gran final de festa!

 

Van assistir persones que ja són usuaris de Radars, gràcies a la feina prèvia de molts voluntaris, entre d’altres els la Plataforma de Seguiment telefònic de Can Castelló, que en van fer difusió.

 

L’espai convidava a la comunicació i com anècdota que ho il·lustra, un grup de tres senyores es va apropar a un dels col·laboradors del projecte per demanar que la propera vegada que es fes una activitat, s’havia de triar un espai que facilités escoltar bé la música i xerrar amb les amistats, ja que tenien ganes de parlar en molts moments i el volum del concert era un xic elevat i ho feia difícil… i s’acabaven de conèixer! Però tenien moltíssimes ganes de xerrar. Queda clar que aquestes jornades conviden a fer comunitat.

 

Els col·laboradors del Projecte Radars dels barris de Sant Gervasi, sota una carpa muntada per l’ocasió,  van estar molt actius tot el matí, fent difusió del projecte Radars a tothom qui volgués informació.

 

Tots els que van poder participar-hi, van gaudir molt i la conclusió que es va treure va ser que el projecte cada vegada està més present als barris i aquest ja és un objectiu assolit.

 

Potser per la pròxima trobada, s’espera que puguin participar més entitats!

SOM TOTS ELS QUE ESTÀVEM, PERÒ NO ESTAVEM TOTS ELS QUE SOM A  RADARS.

 

Eva Bayona. Centre de dia La Magnòlia.
Projecte Radars Sant Gervasi Galvany, la Bonanova, 
el Putxet i el Farró

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *