Tel. 93 127 58 13 info@centredediabcn.org
Eva Radars

La Magnòlia al Projecte Radars

El passat divendres 28 d’abril al Casal Mossen Lluís Vidal va tenir lloc una de les reunions trimestrals de la Taula de la gent gran Radars . Eva Bayona, directora del Centre de dia La Magnòlia, participa en aquest projecte tan innovador com necessari.

Radars és una xarxa de veïns, comerços, entitats socials i professionals de Sant Gervasi que treballen junts per prevenir l’exclusió social de la gent gran. El projecte Radars és a Sant Gervasi des de l’any 2011. L’objectiu és prevenir situacions de solitud i vulnerabilitat de les persones grans a través del vincle amb entitats i serveis de l’entorn i amb veïns que s’ofereixen a vetllar per ells i a donar-los suport quan ho necessitin.

Sant Gervasi compta amb entitats i serveis d’atenció a la gent gran com els casals de gent gran, els centres de dia, entre ells el Centre de dia La Magnòlia i els serveis socials i de salut i compta amb una bona colla de persones que treballen amb i per la gent gran i que participen del projecte Radars.

La Taula de Gent Gran és el principal òrgan de participació del projecte. I es reuneix trimestralment, recull i debat les propostes que es presenten i porta a terme les activitats que es decideixen.

A la Plataforma de Seguiment Telefònic hi ha diversos voluntaris del casal d’avis Can Castelló, que regularment es posen en contacte amb les persones grans del projecte Radars per fer el seguiment de la seva situació, informar-los dels recursos i activitats que es fan al barri i, si s’escau, alertar als serveis socials d’una situació de risc.

El Porta a Porta està format per un equip de voluntaris de la Creu Roja que visiten la gent gran del territori per detectar situacions de solitud o risc social, i per informar-la i oferir-li de participar en el projecte. També hi ha un equip de voluntàries que visiten els comerços i les farmàcies de San Gervasi per informar i oferir l’adhesió al projecte.

Els radars veïnals són persones solidaries que viuen a Sant Gervasi, que tenen sensibilitat social i sobretot amb la gent gran. Són veïns que si cal dediquen una part del seu temps a les persones grans que viuen a la seva comunitat o a prop d’ella sense esperar res a canvi. Els comerços i les farmàcies també són una part important del projecte Radars. Són professionals de proximitat amb sensibilitat social, observadors i al mateix temps respectuosos, que tenen contacte quotidià amb les persones grans de l’entorn, les coneixen i tenen la capacitat per detectar situacions de risc.

El radar veïnal i el radar comercial dóna l’alerta quan tenen coneixement d’una persona en risc d’aïllament o que pot patir una situació de risc social (canvis de comportament, deteriorament, absència, manca de cura…) i pot donar suport a les actuacions que es puguin fer amb ells.

 

Des de la taula Radars fem difusió i us animem a participar en les diferents activitats Radars que tenim en marxa:

 

* De l’1 al 31 de Maig, Concurs d’Instagram L’InstaGraN. Adreçat a tots els joves de 12 a 29 anys que visquin o estudiïn als barris de Sant Gervasi, a que presentin fotografies dedicades a les persones grans veïnes. Si voleu més informació, us adrecem al Facebook del Casal de Joves Sagnier: https://es-es.facebook.com/casaldejovessagnier/.

 

* Dissabte 10 de juny, Caminada Radars de Sant Gervasi, conjuntament amb voluntaris, usuaris i tots els veïns i veïnes que ho vulguin, es farà un recorregut pels barris del Farró, el Putxet, la Bonanova i Galvany, amb l’objectiu de fer salut i gaudir del bon temps. La caminada sortirà de la Plaça Mañe i Flaqué i finalitzarà el recorregut a la plaça Cardona. Per més informació, poseu-vos en contacte amb csssantgervasi@bcn.cat.

 

* Diumenge 3 de setembre, en el marc de la Festa Major del Farró, se celebrarà la 3ª Festa Radars de la Gent Gran!. mantingueu-vos atents a noves publicacions per a més informació.

 

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *