Tel. 93 127 58 13 info@centredediabcn.org
Article 13977599253

La importància de l’exercici físic

Realitzar exercici físic és molt important. Els mitjans d’informació són plens de notícies que aposten pels beneficis que aporta la realització d’exercici físic de manera regular.

Molts estudis demostren que la pràctica regular d’exercici físic incideix en el benestar físic, mental i social de les persones. A més de ser bo per a la promoció de la salut, l’exercici físic també ho és per al restabliment i la recuperació.

Quan parlem de malaltia, i els efectes de l’exercici físic envers la mateixa, també són molts els estudis que demostren els beneficis de realitzar-lo. Recents estudis demostren que l’exercici físic voluntari té un efecte protector i terapèutic contra l’Alzheimer: millora les funcions sinàptiques neuronals, l’aprenentatge i la memòria, la funció sensoriomotora i l’ansietat. Així ho demostra un experiment realitzat sobre models animals, del qual són autors un equip d’investigadors de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques de Barcelona (CSIC-IDIBAPS), de la UAB, de la Universitat Pablo Olavide de Sevilla i de la Universitat de Califòrnia.

El que es recomana és realitzar exercici físic sobre tot en les fases més precoces de l’inici del deteriorament cognitiu, ja que es va creant un efecte positiu a mida que aquest va avançant.

A La Magnòlia fem cada dia una hora d’activitat física grupal, i tal com diu la frase:  “Qui pensa que no té temps per a l’exercici físic, tard o d’hora haurà de trobar temps per a la malaltia”

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *