Tel. 93 127 58 13 info@centredediabcn.org
Castanyoles2

Concert de castanyoles

Hem començat la setmana amb alegria. El grup TÉ VERD ens ha fet gaudir al ritme de les castanyoles i hem passat una estona molt agradable, recordant tonades conegudes de música clàssica i música popular .

Les persones convivim amb la música en molts moments del dia. És un art que ens fa gaudir, ens estimula a recordar fets del passat, ens motiva a compartir emocions en cantades de grup, concerts… El que potser no sabem és que la música, té efectes sobre el nostre cervell a partir de complexes i sorprenents mecanismes neuronals.

La música pot ser un instrument molt poderós en el tractament de trastorns cerebrals i lesions adquirides, ajudant als pacients a recuperar habilitats lingüístiques i motrius ja que activa quasi totes les regions del cervell. Estudis de neuroimatge mostren que tant a l’escoltar com al tocar música s’estimulen connexions en una àmplia franja de regions cerebrals normalment involucrades en les emocions, la cognició, les sensacions i el moviment.

La música indueix estats emocionals al facilitar canvis en la distribució de substàncies químiques que pot induir estats d’ànim positius.

Es diu que la capacitat de processar els sons, la veu i la música és de les primeres coses que desenvolupem al néixer i de les últimes que perdem al morir. També es diu que encara que perdéssim la capacitat de parlar, certes habilitats musicals perdurarien intactes…. I aquest fet és el que hem pogut observar avui, persones emocionades a l’escoltar cançons que els fan evocar records, persones que han gaudit al sentir les notes musicals…

El moment culminant ha estat al final de l’actuació, quan han interpretat la marcha Radetzky i els hem acompanyat a ritme de palmes. En definitiva, hem pogut observar  el gran poder de la música.

 

 

 

 

 

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *