Tel. 93 127 58 13 info@centredediabcn.org
IMG 3462

Taller sobre la tècnica guia d’acompanyament a persones amb discapacitat visual

La Pilar, tècnica de rehabilitació de la ONCE, ha vingut a La Magnòlia a realitzar un taller per als professionals i alumnat de pràctiques.

L’objectiu d’aquest taller ha estat familiaritzar-nos amb els conceptes de ceguesa i deficiència visual, conèixer les patologies que poden produir-les i realitzar un taller pràctic sobre la tècnica guia d’acompanyament a persones amb discapacitat visual.

Al centre de dia comptem amb dos usuaris amb discapacitat visual i tot i que al centre es desenvolupen amb força autonomia, les recomanacions que ens ha fet la Pilar, són molt útils per faciliotar el seu dia a dia i donar una ajuda eficaç a aquelles persones que ens podem trobar puntualment que necessitin creuar un carrer, esquivar un obstacle, accedir a un edifici, unes escales, passar per un espai estret….

El 80% de la informació necessària per la nostra vida quotidiana implica la visió. Això suposa que la majoria d’habilitats que tenim, els coneixements que adquirim i les activitats que desenvolupem les aprenem o executem basant-nos amb la informació visual.

La visió té un paper central en l’autonomia de les persones i les diferents patologies i alteracions oculars poden reduir en diferents graus o anul.lar la entrada d’aquesta informació visual de manera que les limitacions per dur a terme una vida autònoma són considerables.

Aquest taller ens ha ajudat a entendre encara més quines són aquestes barreres ja que hem pogut experimentar personalment posant-nos en la pell d’una persona amb discapacitat visual, barreres que no només són físiques i arquitectòniques …també són socials i actitudinals.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *