Tel. 93 127 58 13 info@centredediabcn.org
FullSizeRender (7)

Tallers intergeneracionals

Al  Centre de dia La Magnòlia  duem a terme activitats intergeneracionals al llarg de tot l’any. Aquestes activitats permeten oferir l’oportunitat d’interactuar i aprendre de l’intercanvi entre gent gran, infants i joves. L’objectiu és que aquest intercanvi  sigui bidireccional i actiu per ambdues parts i que s’aconsegueixi promoure una sèrie de valors com l’amistat, la solidaritat i l’empatia.

Al llarg del curs escolar, alumnes de cicles formatius relacionats amb l’àmbit de l’atenció a les persones en situació de dependència, ens visiten per saber com és un centre de dia, com és la feina, quines activitats es realitzen… i aprofitem l’ocasió per organitzar grups de conversa  amb la finalitat  que coneguin les persones usuàries i puguin compartir experiències.

La setmana pasada ens van visitar quatre alumnes que estudien el CFGM d’Atenció a persones en situació de dependència que havien de dur a terme un conjunt d’activitats de terapia ocupacional amb les persones usuàries.

Per realitzar les activitats vam realitzar dos grups de 10 persones usuàries i en cada grup tenien com a referent dos alumnes. Ells van ser els encarregats de pensar i dur a terme aquestes activitats col.laboratives que van consistir en un taller d’arbres de Nadal i un de ninots de neu.

Aquestes activitats compartides realitzades amb infants o joves milloren l’autoconcepte de les persones grans ja els joves s’interessen per ells, els preguntyen anècdotes, opinions i els agrada escoltar les experiències que expliquen.

Els joves que participen en aquestes activitats, permeten veure els valors positius de la vellesa però també conèixer la realitat d’algunes malalties com l’Alzheimer.

El fet que les persones grans participin en aquest tipus d’activitats té molts efectes positius com per exemple: desenvolupar el sentiment d’utilitat, expressar els seus coneixements, experiència i saber.

D’ altra banda, els joves reben noves experiències, noves relacions, amplitud de mires, conèixen nous mons i realitzen una activitat diferent i beneficiosa.

Des del Centre de dia La Magnòlia volem agraïr de tot cor, la participació de l’alumnat ja que sense aquestes iniciatives no podríem gaudir d’activitats intergeneracionals tan profitoses.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *