Tel. 93 127 58 13 info@centredediabcn.org
La Magnolia Centre De Dia Barcelona

Els beneficis de les noves tecnologies

Les noves tecnologies tenen un paper importantíssim en la societat actual, i aquest paper també s’ha extés en el camp de la neuropsicologia i les demències. Des de millorar la qualitat de vida de les persones que pateixen Alzheimer o ajudar en la investigació.

Un dels exemples  consisteix en  un sesnor que es col.loca al mitjons del pacient i ens avisa dels seus moviments de manera que es pot  saber si la persona s’ha aixecat del llit i així podem evitar accidents a la vegada que es pot anar allargant l’autonomia.

Una altra avenç tecnològic és el GPS, que es tracta d’una eina que fa el seguiment de la persona i ens permet saber on es troba en tot moment. Hi ha diferents tipus de localitzadors amb múltiples funcions, des de enviar avisos d’emergència, trucades amb mans lliures, monitorització de la persona malalta…

Estan sorgint, també, productes de teleassistència avançada per preservar l’autonomia dels pacients el màxim de temps possible. És el cas d’eKauri, una plataforma d’assistència domiciliària orientada a millorar la qualitat de vida de les persones grans que viuen soles i també com a ajuda per a detectar processos de demència. En base a sensors, a l’anàlisi de dades i la definició de patrons de comportament, es realitza una vigilància precisa en temps real de les persones usuàries per detectar possibles anomalies i situacions de risc.

Les tabletes i els ordinadors també poden ser molt útils si el que volem estimular la memòria i altres funcions cognitives. Una de les plataformes més demandada es és FESKITS, de la Fundació Espai Salut, on es poden treballar online l’atenció, la concentració, la memòria, el llenguatge i la orientació entre d’altres.

La companyia telefònica alemanya Deutsche Telekom ha llençat un videojoc  online amb la funció de recollir dades per avançar en la investigació de la malaltia d’Alzheimer i altres demències. El joc, que s’anomena “La Aventura del héroe marino”,  genera dades  partir de com es juga, els moviments i les estratègies molt útils per la investigació.

Aquí teniu els links amb els articles.

 

http://elpais.com/elpais/2016/05/05/videos/1462439443_423143.html?id_externo_rsoc=TW_CC

http://www.lavanguardia.com/tecnologia/innovacion/20151207/30651964096/tecnologia-alzheimer-demencia.html

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *